Nieuws

Vuurvogel: één van de betere christelijke thrillers

Eindelijk weer eens een echt goede thriller-auteur….

Ik ben een fan van thrillers, als ik een boek lees dan is het veelal dat genre. Boeken van Joël Rosenberg of Steven James vreet ik bijna op, ik heb ze zo uit! Het probleem is dat het in de christelijke boekwinkel met die 2 auteurs ook wel zo'n beetje ophoudt. Zo af en toe verschijnt er nog eens een verdwaalde Ted Dekker of een thriller van de Nederlandse auteur Tjarko Evenboer, maar over het algemeen is het dun gezaaid. Heeft u dat gevoel ook? Lees dan vooral verder! 

Onlangs verscheen er een thriller van de nieuwe (Nederlandse) auteur Jozef Hoek: Vuurvogel.
Ik heb het boek gelezen en ik kan u vertellen dat deze auteur veelbelovend is! 

Christelijke thriller Vuurvogel

Allereerst is dit wat de uitgever over deze thriller zegt:
Vuurvogel is een razendknap geschreven psychologische thriller, die je vanaf de eerste pagina op het verkeerde been zet. Josephine, een jonge vrouw, wordt ernstig toegetakeld aangetroffen langs de IJssel. Ondanks haar verwondingen weet ze de politie precies te vertellen wie het gedaan heeft: Rafael. Als top-medewerker van een beveiligingsfirma weet die precies hoe hij zich schuil moet houden. Hij zint echter op wraak...  

Bij haar zoektocht achter de schermen ontdekt Josephine geheimen die haar in groot gevaar brengen. Dat drijft haar tot een vergaande daad van zelfbehoud, waarbij ze lijnrecht tegenover Rafael komt te staan in een psychologisch schaakspel waarin voor beiden veel op het spel staat.
Ondertussen worden er van hogerhand allerlei slinkse intriges ingezet. Neemt Rafael het recht in eigen hand of durft hij eindelijk zijn verleden onder ogen te zien? 

Vuurvogel is inderdaad razendknap geschreven. Doordat het verhaal constant vanuit verschillende personen verteld wordt, is het zeer afwisselend. En ondanks dat blijft het spannend. Oké, er gebeuren zo hier en daar wat toevalligheden, hoofdpersoon Rafael is wel èrg bekwaam en de firma waarvoor hij werkt èrg machtig. Maar goed, zonder dat soort ingrediënten is er ook geen spannende thriller! Het boek leest als een trein en boeit tot het eind. Over het eind gesproken: Op driekwart van het boek bekroop mij de angst dat door de hoge kwaliteit van het verhaal tot dan toe, het eind een beetje tegen zou vallen. Soms zijn alle problemen op de laatste bladzijde als bij toverslag opgelost. Ik ga verder niks verklappen, maar dat is hier niet het geval. Het eindigt met een onvervalste cliffhanger. 

Ik wacht met spanning op het volgende boek van deze auteur! 

Erik Besselsen
De Wedloop 

Bestel Vuurvogel direct online of kom langs in de winkel 

Zoals Erik hierboven op beschrijft, zijn christelijke thrillers vaak een verhaal apart. Er worden wel thrillers geschreven met een christelijke achtergrond, maar vaak is het verhaal net niet echt een thriller te noemen en blijft de spanning achterwege. Vuurvogel, geschreven door Jozef Hoek is een positieve uitzondering. Deze psychologische thriller is echt de moeite waard om te lezen. 

Over Jozef Hoek
Vuurvogel is het debuut van Jozef Hoek. Op de website van Uitgeverij Scholten lezen we dat Jozef Hoek afstudeerde aan de Evangelische Theologische Hogeschool te Veenendaal en werkte vijfentwintig jaar binnen de jeugdzorg als pastoraal werker, functionaris zingeving & ethiek en opleider. Daarnaast was hij vijf jaar aangesteld als herstelbemiddelaar slachtoffer-dadergesprekken in het kader van een pilot van Slachtofferhulp Nederland en het ministerie van Justitie en Veiligheid. Samen met zijn vrouw woont hij in de binnenstad van Hattem wat de link met Zwolle verklaart.  

Wij zijn fan!
Wat een heerlijk spannend en intrigerend boek is Vuurvogel. Zoek je een leestip voor de herfst of winter of misschien een boek om cadeau te geven tijdens de feestdagen, dan kunnen wij Vuurvogel zeker aanraden. Nu maar hopen dat Jozef Hoek nog meer boeken gaat schrijven. 

Bestel Vuurvogel direct online of kom langs in de winkel

 

Alle nieuwsberichten

31 augustus 2021-NBV21 binnenkort leverbaar!
8 juni 2021-Inspiratie voor vaderdagcadeaus
28 april 2021-Inspiratie voor moederdagcadeaus
18 februari 2021-40 dagen tijd
15 januari 2021-Sestra
29 december 2020-Max Lucado boeken
2 december 2020-Toegankelijke Bijbels
24 november 2020-Kerstboeken voor volwassenen
9 november 2020-Christelijke boeken over relaties en huwelijk
2 november 2020-Christelijke woondecoratie
19 oktober 2020-Vuurvogel: één van de betere christelijke thrillers
17 oktober 2020-3000+ christelijke e-books
13 oktober 2020-Boeken van Henk Binnendijk
8 oktober 2020-Lynn Austin: schrijfster van christelijke romans
7 september 2020-Christelijke Kinderboekenweek