Nieuw boek van Lynn Austin

  • Berichtcategorie:Geen categorie
  • Leestijd:2 minuten gelezen
Je bekijkt nu Nieuw boek van Lynn Austin

Een lied in de schaduw

Voor Nederlandse fans is Lynn Austins nieuwste roman misschien wel de meest bijzondere tot nu toe. Drie vrouwen komen tijdens de Tweede Wereldoorlog voor ingewikkelde dilemma’s te staan. Lena woont op het Hollandse platteland en verbergt onderduikers. Haar dochter Ans vestigt zich tegen Lena’s zin in Leiden en sluit zich aan bij het verzet. De Joodse violiste Miriam is naar Nederland gevlucht op zoek naar veiligheid, maar dat blijkt een illusie. Om te overleven, moet Miriam een keuze maken die de levens van de drie vrouwen voor altijd met elkaar zal verbinden.

Deze nieuwe ‘Lynn Austin’ speelt zich af in Nederland!

Lynn Austin

Haar eerste boek ontstond in de uren dat haar kinderen sliepen. Lynn Austin (60), destijds huismoeder en parttime lerares, miste iets in de boeken die ze las: hoop, de christelijke hoop welteverstaan. En dus begon ze zelf maar met schrijven. Met succes. Sinds haar eerste boek in 1995 werd gepubliceerd, volgden er nog 25.

In de Verenigde Staten ging het haar voor de wind, ze won al acht Christy Awards, nationale prijzen voor christelijke fictie. Ook in Nederland vinden haar boeken gretig aftrek. Nieuwe romans staan steevast een paar maanden bovenaan de BCB/ND top-10 van de Branchevereniging Christelijke Boekverkopers.

In de bestsellerlijsten van het CPNB komt Austin niet voor. Dat is merkwaardig: er staan op die lijsten boeken waar beduidend minder exemplaren van zijn verkocht. Austins bestverkochte roman ‘Eva’s dochters’ bijvoorbeeld ging zo’n 38.000 keer over de toonbank. Daarmee valt ze in dezelfde categorie als bijvoorbeeld Jill Mansell, Carlos Ruiz Zafón en John Grisham, die in 2017 allemaal tussen de dertig- en veertigduizend exemplaren van een titel verkochten in Nederland.

Geef een antwoord