John Mark Comer

  • Berichtcategorie:Blog
  • Leestijd:5 minuten gelezen
Je bekijkt nu John Mark Comer

John Mark Comer

Wie regelmatig op Instagram kijkt kan er niet meer omheen, John Mark Comer wordt een steeds populairdere auteur in Nederland. Ook in De Wedloop zijn boeken van deze auteur vast in het assortiment. Maar wie is John Mark Comer en waar gaan zijn boeken over?

John Mark Comer is predikant in Portland, Oregon. Portland staat bekend als een van de meest seculiere steden in de Verenigde Staten en dat merk je ook in zijn boeken. Op een scherpe manier laat hij zien dat het volgen van Jezus vaak tegen de tijdgeest ingaat. Bridgetown Church, waar John Mark predikant is, leeft volgens de weg van Jezus, hij is ervan overtuigd dat het volgen van Jezus de weg naar het leven is.

Door veel mensen wordt John Mark Comer de C.S. Lewis van de 21e eeuw genoemd. Hij schrijft toegankelijk en kan ingewikkelde zaken op een eenvoudige manier verwoorden. Daarnaast gebruikt hij – ondanks dat hij over heel serieuze onderwerpen schrijft – humor en dat versterkt de boodschap van zijn boeken. Inmiddels heeft hij zes boeken gepubliceerd, waarvan er vijf zijn verschenen in het Nederlands. Deze zijn alle vijf bij ons te koop.

Paradijs stad

Paradijs StadDit boek leert hoe werk past in de schepping van God en dat het onderdeel was van Zijn goede wereld. Ook voor de zondeval werd er gewerkt. Werken is geen straf van God op de zonde, maar juist een manier waarop we ons kunnen uiten, cultuur maken en leven voor God en onze naaste. In dit boek gaat het ook over je roeping en hoe je steeds meer kunt leren over je roeping. Het boek begint in een tuin (het paradijs) en eindigt in een stad. John Mark Comer volgt hierin de lijn van de Bijbel.

Liefdeologie

LiefdeologieIn het begin schiep God Adam. Toen maakte hij Eva. En sindsdien proberen we te ontdekken hoe liefde werkt. Liefdeologie is precies dat—een ontdekkingstocht naar de theologie van liefde. Op een persoonlijke manier deelt voorganger en leraar John Mark Comer hoe gezonde man/vrouw relaties eruit horen te zien—hoe God het oorspronkelijk bedoeld had. En wat er mis is gegaan—de gevolgen in dit post-Eden tijdperk. Hij schrijft zowel vanuit eigen ervaring als door Bijbelse liefdesverhalen, en verandert daarmee dit boek in een meeslepend en fascinerend avontuur. Liefdeologie begint met het huwelijk. En gaat vandaar terug naar verkering, verliefdheid en alles wat daar tussenin zit. Comer schrijft over seksualiteit, romantiek, vrijgezel zijn en wat het betekent om man of vrouw te zijn. Het boek sluit af met een eerlijke, ongenuanceerde, ‘niets-is-te-gek’-vraag en antwoord sessie, waarin de meest gestelde vragen over seksualiteit en relaties aan bod komen. Dit is een boek voor vrijgezellen, verliefde en verloofde stellen, en getrouwden—zowel binnen als buiten de kerk—die willen leren wat de Bijbel zegt over liefde, seks en relaties.

De radicale uitbanning van haast - Mark ComerDe radicale uitbanning van haast

In dit boek legt John Mark Comer uit waarom haast funest is voor onze ziel. Hij vertelt open en eerlijk over zijn (bijna) burn-out en deelt zijn leefregels, volgens het leven van Jezus, om geen haast te hebben en intentioneel te leven. Het boek leert hoe je verschillende spirituele disciplines kunt inbouwen in je leven om tot rust te komen.

God heeft een naam door John Mark ComerGod heeft een naam

Je kunt verlangen naar een relatie met God, maar je toch ver weg en niet verbonden met Hem voelen. Alsof Hij meer een idee is waar we met ons hoofd in geloven dan een persoon met wie we een relatie hebben. Waarom ervaren we deze kloof tussen onszelf en God? Zou het kunnen dat veel van wat we over God denken, niet helemaal klopt? Wat als onze ‘God’ eigenlijk een projectie is van onze eigen identiteit, ideeën en verlangens? En wat als de echte God anders is, maar veel beter dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen? ‘God heeft een naam’ is een prachtig en toegankelijk boek waarin je leest over wat God over Zichzelf zegt. John Mark Comer doet dit aan de hand van Exodus 34:6-8, volgens sommige Bijbelgeleerden het meest geciteerde vers in de Bijbel, door de Bijbel.

Leef geen leugen door John Mark ComerLeef geen leugens

In Leef geen leugens beschrijft John Mark Comer hoe we deze drie vijanden – de duivel, het vlees en de wereld – kunnen leren herkennen. Hij vertaalt ze naar onze moderne wereld, analyseert hun tactieken, sterke en zwakke punten en laat zien hoe je je (met praktische spirituele oefeningen) kunt verweren tegen deze schijnbaar oude, maar zeer actuele tegenstanders en ze kunt overwinnen.