Het winnende jeugdboek van Kok Boekencentrum

  • Berichtcategorie:Kinderboeken / Nieuws
  • Leestijd:4 minuten gelezen
Je bekijkt nu Het winnende jeugdboek van Kok Boekencentrum

Ongeveer twee weken geleden vroeg uitgeverij Kok Boekencentrum om te stemmen voor het beste jeugdboek van 2021.
Het winnende jeugdboek van Kok Boekencentrum is:  De wereld achter de kastdeur.

De wereld achter de kastdeurNummer 1 | De wereld achter de kastdeur

Reacties: ‘De achterliggende betekenis in Narnia vind ik prachtig’.

‘De wereld achter de kastdeur’ is en blijft een fantastische kinderboekenklassieker en door de moderne twist die de vertaling eraan geeft, kan het verhaal weer generatieslang lezers betoveren.’

‘Een klassieker over thema’s van alle tijden.

In de spannende en prachtige kinderboekenklassieker ‘De wereld achter de kastdeur’ (eerder verschenen als ‘Het betoverde land achter de kleerkast’) van C.S. Lewis staat het welbekende avontuur van de vier kinderen Pieter, Suze, Edmond en Lucy Pevensie op het punt van beginnen. Reis mee naar het betoverde land achter de kleerkast en ga opnieuw op verkenning door het prachtige Narnia, nu in een sprankelende, nieuwe vertaling van Imme Dros, die weer generaties aan lezers zal weten te betoveren!

Als Pieter, Suze, Edmond en Lucy uit logeren gaan in het geheimzinnige, grote huis van een oude professor, komen ze op een dag een oude kleerkast tegen in een lege kamer. Lucy verstopt zich in de kast, maar tot haar schrik zit er helemaal geen achterkant in de kast… Via de kleerkast belandt zij, en later ook haar broers en zus, in het wonderlijke land Narnia, waar een strijd gaande is tussen de machtige leeuw Aslan en de boosaardige Witte Heks.

Deel 2 (De wereld achter de kastdeur), 4 (Prins Caspian) en 5 (De reis naar het Morgenland) zijn de bekendste en meest gelezen Narnia verhalen, en vormen een trilogie binnen De Kronieken van Narnia.

Nummer 2 | De balletschoenen van Aya

Reactie: ‘Het zijn allemaal boeken met een hart en waarje de liefde voelt’.

(gaat ook over De ballonnen van opa, Door jou ben ik mij en Het rode lint)

In het prachtige jeugdboek ‘De balletschoenen van Aya’ van Catherine Bruton slaat de elfjarige Aya samen met haar moeder en broertje op de vlucht voor de oorlog in Syrië. Ze doet niets liever dan balletdansen, en Ahmad Joudeh is haar grote voorbeeld. Maar in het asielzoekerscentrum lijkt haar droom verder weg dan ooit. Tot ze op een dag mee mag dansen in de klas van juf Helena. Lukt het Aya om haar verleden van zich af te dansen? Dit prachtige verhaal opent je ogen, en laat zien dat vluchtelingen gewone mensen zijn zoals jij en ik. Met een voorwoord van Ahmad Joudeh, danser bij Het Nationale Ballet in Amsterdam.

De duikende volleybalsterNummer 3 | De duikende volleybalster

Reactie:  ‘Leuk sport, grappig, fijn geschreven, vrienschap. Alles voor een fijn boek’

‘De duikende volleybalster’ van Henriët Koornberg-Spronk is het derde, zelfstandig leesbare deel in de sportieve kinderboekenreeks ‘FRNZ4EVER’ en gaat over Carlijn, die al sinds haar achtste op volleybal zit en kan smashen als de beste. Maar eigenlijk zou ze ook graag op duikles willen. Haar ouders denken daar anders over: Carlijn heeft al voor volleybal gekozen, en één hobby is genoeg. Bovendien hebben ze niet eens genoeg geld voor nieuwe volleybalschoenen. Maar dan komt haar trainer ineens met splinternieuwe schoenen aanzetten. Zijn gedrag naar haar toe begint steeds meer te veranderen en Carlijn weet niet of ze zich daar wel goed bij voelt. Kunnen haar beste vrienden Marit, Fabio en Esmée haar helpen?