Geef een boek cadeau:
‘Het Achterhuis’ van Anne Frank

  • Berichtcategorie:Aktieboek / Nieuws
  • Leestijd:4 minuten gelezen
Je bekijkt nu Geef een boek cadeau: <BR>‘Het Achterhuis’ van Anne Frank

‘Geef een boek cadeau’ is 5 jaar oud. Een mooie kans om een ​​heel bijzonder boek te presenteren: een prachtige uitgave van het wereldberoemde Anne Frank dagboek Het Achterhuis, compleet met fotorubriek en plattegrond.

Vanaf 11 februari is Anne Frank’s ‘Het Achterhuis’ verkrijgbaar in de boekhandel voor € 2,99. Het Achterhuis is een van de meest gelezen boeken ter wereld. Het staat sinds 2009 op de werelderfgoedlijst van UNESCO en er zijn wereldwijd meer dan 16 miljoen boeken verkocht en vertaald in meer dan 30 talen.

In 2022 is het 75 jaar geleden dat het boek voor het eerst werd gepubliceerd. Het Achterhuis is een boek dat iedereen in Nederland en Vlaanderen zou moeten lezen. Het onthult een deel van onze geschiedenis door de ogen van een opgroeiend meisje. Het laat zien waartoe mensen in de meest positieve en negatieve zin in staat zijn. Het is geschreven op een manier die je altijd bij zal blijven: recht uit het hart.

Als zodanig is het ook een ideaal boek voor alle leerlingen van de bovenbouw van de basisschool en de middelbare school, van vmbo tot gymnasium, het gehele secundair onderwijs. Als lezer volg je  een mede-ooggetuigenverslag aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog en tijdens de onderduik. ‘Het Achterhuis’ is een boek dat iedereen uitnodigt tot een gesprek in de klas.

We roepen dan ook iedereen op om ervoor te zorgen dat elk kind in Nederland en Vlaanderen in februari Het Achterhuis krijgt én lees. Voor 2,99 euro moet dat toch mogelijk zijn.

Het Achterhuis

Anne Frank hield van 12 juni 1942 tot 1 augustus 1944 een dagboek bij. Zij schreef haar brieven alleen voor zichzelf, tot ze in de lente van 1944 op de radio de minister van Onderwijs , Kunsten en Wetenschap in ballingschap, Bolkestein, hoorde spreken. Hij dat dat na de oorlog alle getuigenissen van het lijden van het Nederlandse volk onder de Duitse bezetting verzameld en openbaar moesten worden gemaakt. Als voorbeeld noemde hij onder meer dagboeken. Onder de indruk van deze redevoering besloot Anne Frank na de oorlog een boek te publiceren. Haar dagboek zou daarvoor als basis dienen.

In maart 1945 stierf Anne Frank op vijftienjarige leeftijd in het concentratiekamp Bergen-Belsen. De enige overlevende van de familie, Otto Frank, zorgde ervoor dat het dagboek van zijn dochter toch gepubliceerd werd. In 1947 verscheen Het Achterhuis. Het is sindsdien een van de meest gelezen boeken ter wereld. Het is in meer dan dertig landen verschenen en er zijn meer dan zestien miljoen exemplaren van verkocht.

Andere boeken over de Tweede Wereldoorlog