Films die nergens draaien

Je bekijkt nu Films die nergens draaien

Achter het verhaal

Dit boek werd me aangeraden door een vriendin. Ze wist dat ik van boeken hield waar kinderen de hoofdrol in spelen en er ook nog een goed verhaal staat met een diepere laag. Ik begon met hoge verwachtingen aan dit boek en het maakte alles waar. Het eerste deel van het boek laat je kennis maken met Cato. Je krijgt een kijkje in de belevingswereld van een kind dat leeft met haar vader. Haar moeder is er niet meer en dat heeft zijn weerslag op vader en kind. Beiden gaan ze daar op hun eigen manier mee om, Cato is nieuwsgierig naar haar moeder, terwijl haar vader nog ondergedompeld is in rouw. Hij heeft nog geen ruimte om het verlies met zijn dochter te delen. Gedurende het boek volg je Cato in de zoektocht naar haar moeder. Ze leert op een nieuwe manier naar haar vader kijken en helpt hem op een bijzondere manier door zijn verdriet heen te komen.

Films die nergens draaien in de klas

Als juf vind ik dit boek ook zeer geschikt voor in de klas. Het boek is in eerste instantie als kinderboek geschreven, dus toegankelijk voor kinderen vanaf de middenbouw. Door de korte hoofdstukken is het geschikt om voor te lezen of om met de hele groep samen te lezen. Daarnaast zijn er tal van mogelijkheden om op basis van dit boek lessen te geven. Je zou kinderen een eigen foto kunnen laten meenemen en een korte spreekbeurt houden over waarom ze naar die foto terug willen in de tijd en wat ze daar mee willen bereiken. Daarnaast kan je groepsgesprekken houden over de verschillende emoties die in het boek langskomen of een creatieve manier waarop de kinderen laten weten wat ze van het boek vinden en waarom.

In conclusie: het is een prachtig boek! 

Juf Anouk

Films die nergens draaien

Films die nergens draaien

Cato heeft haar moeder nooit gekend. Op de dag dat Cato geboren werd, is haar moeder namelijk overleden.  Cato woont bij haar vader, maar hij heeft geen tijd en energie om zich met Cato te bemoeien.

Op een dag vind ze een geheimzinnig bioscoopkaartje van een oude verlaten bioscoop. Nieuwsgierig naar deze bioscoop gaat ze kijken en komt tot de conclusie dat hier geen gewone films draaien maar de bioscoop lijkt in verbinding te zijn met het verleden. Op zoek naar het verhaal van haar moeder wordt Cato meegesleurd op een reis, door de tijd en herinneringen, naar een plekje in haar hart waar niemand weet van heeft.

Wat gaat er gebeuren met Cato?