Feest waar iederéén vrolijk van wordt

  • Berichtcategorie:Nieuws
  • Leestijd:4 minuten gelezen
Je bekijkt nu Feest waar iederéén vrolijk van wordt

Niet gewoon groen maar Gi-Ga-Groen!

Van 5 tot en met 15 oktober 2022 is de Kinderboekenweek in de christelijke boekhandel, georganiseerd door de brancheorganisatie voor het christelijke boekenvak (BCB). De Kinderboekenweek staat in het teken van Gi-ga-groen. Hierin wordt aangesloten bij het thema van de algemene Kinderboekenweek. Speciaal voor de Kinderboekenweek worden er drie christelijke actieboeken uitgegeven die passen bij het thema.

Het thema Gi-ga-groen is actueel en stelt de natuur centraal. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen. De kinderen kunnen een echte natuurheld worden en op avontuur gaan om al het moois van de schepping te ontdekken en te helpen beschermen.

Het prentenboek voor de onderbouw wordt gemaakt door Hanna Holwerda. Lianne Biemond-Kasbergen is de auteur van het actieboek voor de middenbouw en Evelien van Dort schrijft het actieboek voor de bovenbouw. Het prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek voor € 7,25 verkrijgbaar en de actieboeken voor de midden- en bovenbouw elk voor € 6,25.

De christelijke actieboeken zijn:

Voor de onderbouw

Dat wil ik zien!

Dat wil ik zien

door Hanna Holwerda

Er klink geritsel in de tuin! Wat is dat? Een wolf of een beer of toch muisje of vogel?

Soof en Sam volgen de sporen de hele tuin door. Ga je mee op avontuur? Want er valt van alles te ontdekken!

In dit fantasievolle verhaal kom je samen met Soof en Sam allerlei bijzondere dieren tegen.

Met weetjes en QR-codes naar zoekplaten die je van alles leren over dieren.

Voor de middenbouw

de groene reis van pien en gijs

De groene reis van Pien en Gijs

door Lianne Biemond

Pien en Gijs hebben zin in de zomervakantie. Ze gaan naar Griekenland. Maan dan valt er een brief op de mat. Een brief van het reisbureau. Wat erin staat, is niet leuk. De vakantie naar Griekenland kan niet doorgaan. Wat nu?

De opa van Pien en Gijs heeft een plan. Een heel groen plan. Hij zegt: ga op reis met de fiets. Dan vervuil je niets! Daar gaan ze dan: papa, mama, Pien, Gijs en… Flip!

Het wordt een fantastische fietsvakantie.

Voor de bovenbouw

pudding met tomatensaus

Pudding met tomatensaus

door Evelien van Dort

Het is natuurweek in de groep acht van Sam en Noor. Juf Wendela heeft allemaal leuke doe-dingen bedacht, ze gaan vegetarisch koken, planten verzorgen en ze brengen bloemen naar de zorginstelling waar de oma van Noor tijdelijk woont.

De aarde en alles wat daarop leeft, is een prachtig geschenk waar we goed voor moeten zorgen, vindt de juf. Door de buitenlessen ontdekken Sam en Noor hoe mooi de natuur is. Samen met Chris en Sofie maken ze een prachtig vega kookboek met heerlijke recepten. Directeur Woud is vooral bezig met de leerresultaten, en maakt zich druk over de eindpresentatie voor de ouders.

Voldoet de groep van juf Wendela wel aan zijn hoge verwachtingen?

Andere leuke boeken die over het thema Gi-ga-groen gaan