NBV21: Dichtbij de Bron

  • Berichtcategorie:Nieuwe uitgave / Nieuws
  • Leestijd:2 minuten gelezen
Je bekijkt nu NBV21: Dichtbij de Bron

Koning Willem Alexander neemt de eerste versie van de NBV21 in ontvangst

‘Dicht bij de bron’, dat is het motto voor de herziene versie van de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) die vandaag, 14 oktober 2021,  verschenen is. Koning Willem Allexander heeft de nieuwste versie in ontvangst genomen. Hij kreeg de bijbel overhandigd door de directeur van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. In de herziene vertaling, die NBV21 genoemd wordt, is gebruik gemaakt van de feedback van lezers op de oorspronkelijke vertaling. De eerbiedshoofdletters zijn terug gekomen en een aantal vrijmoedige vertalingen worden teruggedraaid.

Drie jaar lang werkten de vertalers aan deze nieuwe editie en naar eigen zeggen is het  ‘beter, scherper en krachtiger dan de eerste versie uit 2004’

Feedback voor NBV21: Dichtbij de Bron

Bij het verschijnen van de versie uit 2004 heeft het Nederlands Bijbelgenootschap iedereen opgeroepen om feedback te geven. De reacties waren overweldigend. Over wat hen aansprak, tot wat ze niet begrepen, wat hen raakte en wat volgens hen beter kon.

Bijvoorbeeld het woordje Hij, wanneer het om God, Jezus of de Heilige Geest gaat. In de versie van 2002 stond hij met kleine letter. Dat is weer terug gedraaid naar Hij met een hoofdletter. Voor de een doet ‘Hij’ misschien pijn aan de ogen, voor anderen doet ‘hij’ pijn aan het hart.

De NBV21 is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.  Van huwelijksbijbel tot kanselbijbel. De ‘gewone’ standaard uitvoering, maar ook een luxe uitvoering. Ook is er een versie  Standaardeditie incl. deuterocanon. Genoeg keuze.

Bestel online of kom langs in onze winkel

De NBV21 is vanaf vandaag in onze winkel te koop. Bestel  hem online, je betaalt direct en veilig via Ideal of kom gezellig langs in onze winkel. Mocht je vragen hebben over de uitgave of welke verschillende versies er zijn? Neem gerust contact met ons op.

Foto: BlauwBloed

NBV21 uitgaves bij De Wedloop

Geef een antwoord